Τα κρυφά ταλέντα των ζωδίων

Τα κρυφά ταλέντα των ζωδίων

Οι κλίσεις των ζωδίων που βγάζουν μάτι είναι λίγο πολύ γνωστές και ο καθένας τις έχει χρησιμοποιήσει, έχει περηφανευτεί γι’ αυτές και ξέρει ότι συγκαταλέγονται στα «δυνατά» του στοιχεία.

 

 

Υπάρχουν όμως και τα λεγόμενα «κρυφά ταλέντα», πράγματα που το κάθε ζώδιο θα μπορούσε να κάνει καλά, όμως ίσως και να μην τα ανακαλύψει ποτέ απλώς γιατί ούτε καν του περνάνε από το μυαλό. Με μία κοντινότερη ματιά λοιπόν θα δει κανείς ότι…

Ο Κριός μπορεί κάλλιστα να διοχετεύσει τον ενθουσιασμό του και την αγάπη του να ηγείται στην τέχνη, μετουσιώνοντας την όποια τραχύτητά του σε καλλιτεχνική πρωτοπορία και μαχόμενος ενάντια στο παρωχημένο στη ζωγραφική, το χορό, τη μουσική και, κυρίως, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Η λίστα πρωτοπόρων της τέχνης είναι μακριά: Vincent van Gogh, Quentin Tarantino, Marlon Brando, Elton John, Johan Sebastian Bach, Lady Gaga, Gary Oldman, Billy Holiday και πολλοί άλλοι.

Το άγγιγμα του Ταύρου είναι μαγικό όταν πρόκειται να ασχοληθεί με τον κόσμο των φυτών, είτε πρόκειται να φροντίσει μία και μόνη γλάστρα, είτε να επιδοθεί σε κηπουρική μεγάλης κλίμακας. Η υπομονή και η κατανόησή του ότι «αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι», σε συνδυασμό με την αγάπη του για τη φύση, την έμφυτη αισθητική του και το σεβασμό στην ποιοτική πρώτη ύλη για την παρασκευή φαγητού, τον καθιστούν ένα μάγο στον κήπο, που σχεδόν «μιλάει» με τα φυτά.

Το κρυφό ταλέντο των Διδύμων ίσως δεν είναι και τόσο κρυφό αφού ό,τι αφορά αυτό το ζώδιο δύσκολα μένει στο σκοτάδι, και είναι η πολιτική και η ενασχόληση με τα κοινά. Στους ανάλαφρους Διδύμους σπανίως αναγνωρίζεται η σοβαρότητα και το όραμα που απαιτείται για να επιτελέσει κανείς το λειτούργημα που θα έπρεπε να είναι η πολιτική. Πάντως ασχολούνται όπως και να έχει, με τους Donald Trump, George H. W. Bush, Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Α. Παπανδρέου, Ευκλείδη Τσακαλώτο να είναι μόνο μερικοί.

Οι Καρκίνοι συγκαταλέγονται στα ζώδια που παραδοσιακά δεν είναι ιδιαίτερα φίλα προσκείμενα προς την έκθεση σε κοινό. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτή τους η συστολή πηγαίνει περίπατο όταν ανακαλύψουν τη χαρά του τραγουδιού και της περφόρμανς και κυρίως όταν δουν ότι με αυτά τα μέσα μπορούν να εκφράσουν τα σώψυχά τους και να τους χειροκροτούν αντί να τους λένε γκρινιάρηδες. Οι Robin Williams, George Michael, 50 Cent, Ringo Starr, Ian Curtis, Δέσποινα Βανδή, Νίνο Ξυπολιτάς το επέλεξαν.

Οι Λέοντες πολλά θεωρούνται, αλλά σε καμία περίπτωση μάγοι της επικοινωνίας αφού η εικόνα που επικρατεί είναι ότι δεν πρόκειται να καταβάλλουν καμία προσπάθεια να κάνουν ή να πουν κάτι που δεν τους εκφράζει για να συνεννοηθούν με τον απέναντι. Αυτό είναι δουλειά του απέναντι. Κι όμως, τα Λιοντάρια είναι προικισμένα με το επικοινωνιακό ταλέντο του παιδιού που όταν θελήσει να εκφράσει κάτι θα χρησιμοποιήσει από παντομίμα μέχρι κραυγές για να το κάνει. Δοκιμάστε τους.

Η αγάπη της Παρθένου για την τάξη και την καθαριότητα δύσκολα μπορεί να συμβαδίσει με τη «βρόμικη» δουλειά που απαιτεί η χειροτεχνία και οι χειροποίητες κατασκευές, από κόσμημα μέχρι έπιπλα, μέχρι επισκευές στο σπίτι. Όμως η ακρίβεια, η λεπτολογία και η υπομονή που απαιτούν αυτές οι εργασίες είναι φυσικό χάρισμα της Παρθένου, ενώ η σωματική προσπάθεια που χρειάζονται αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο για να ηρεμεί ο αεικίνητος νους της.

Αναλογιζόμενος κανείς του Ζυγούς σκέφτεται αρμονία, ομορφιά, αισθητική, ευγένεια και γενικά άτομα τα οποία τηρούν τους κανόνες και έτσι επιτυγχάνουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα. Ωστόσο οι Ζυγοί μπορούν να είναι η απόδειξη του ότι πρέπει να γνωρίζεις τους κανόνες για να τους σπάσεις, αφού στην γκάμα τους συγκαταλέγεται η δυνατότητα να υλοποιούν πρωτοποριακές ιδέες και να καινοτομούν. Τρανό παράδειγμα οι Mahatma Gandhi, John Lennon, Pedro Almodovar, Dwight D. Eisenhower, Abdul Kalam.

Στην κουβέντα για το πολυδιαφημισμένο πάθος του Σκορπιού σπανίως γίνεται λόγος και για την ικανότητα που έχει να εκφράζει αυτό το πάθος και την τεράστια ευαισθησία που αυτό καλύπτει, μέσα από την ποίηση ή τη συγγραφή. Ωστόσο ο Σκορπιός είναι μοναδικός στο να αποδίδει με γλαφυρότητα και ακρίβεια συναισθήματα κι εσωτερικές καταστάσεις και απόδειξη γι’ αυτό αποτελούν ο τρισμέγιστος Οδυσσέας Ελύτης και οι Björk, Alber Camus, Fyodor Dostoyevsky, Sylvia Plath, John Keats, Ezra Pound, Dylan Thomas.

Η ανοιχτή και περιεκτική φύση του Τοξότη συνήθως τον ταξινομεί ως άνθρωπο της παρέας και της ομάδας, αδιάφορο για το ποιος κάνει κουμάντο. Αυτό σπανίως δίνει στον Τοξότη την ευκαιρία ή και την επιθυμία, είναι η αλήθεια, να εξασκήσει τις ηγετικές του ικανότητες παρότι ακριβώς η αδιαφορία του για αξιώματα και η αγάπη του για την δικαιοσύνη, τη γνώση και το σύνολο, συνήθως τον καθιστούν καταλληλότατο. Μαρτυρία αποτελούν οι Jacques Chirac, Winston Churchill, Rachida Dati, Kim Dae Jung, μελανό σημείο ο Joseph Stalin.

Όταν η αγάπη του Αιγόκερου για το στάτους και τα σύμβολά του, το παρελθόν και τα κειμήλια, αφήνει τα σαλόνια και παίρνει τα αλώνια, τότε ο Αιγόκερος μπορεί να μετατραπεί σε έναν πρώτης τάξεως κυνηγό θησαυρών, τύπου Indiana Jones ή Lara Croft, αφού κάτω από το συνήθως μετρημένο παρουσιαστικό του κρύβονται τεράστιες αντοχές και επιμονή. Σε πιο λάιτ εκδοχή, γίνεται ένας εξαίρετος αντικέρ ή γλύπτης, αφού απολαμβάνει να δίνει σχήμα στο άμορφο και τον κόπο που αυτό απαιτεί.

Ο Υδροχόος φημίζεται και διαφημίζεται για τον αντισυμβατικό τρόπο σκέψης του, ο οποίος συνήθως τον συνδέει με αυστηρά νοητικές και θεωρητικές ασχολίες. Στην πραγματικότητα όμως ο Υδροχόος μπορεί να αντλήσει τεράστια ευχαρίστηση από τον καθημερινό πειραματισμό που προσφέρουν η μαγειρική, καθώς και η αισθητική, συνδυάζοντας έτσι τη θεωρία με την πράξη του πράγματος και επιτυγχάνοντας ένα ευχάριστο αποτέλεσμα, γευστικά ή αισθητικά, μέσα όμως από ένα διαφορετικό δρόμο.

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου των Ιχθύων με την παροιμιώδη αφηρημάδα, συναισθηματισμό και διαίσθηση, συνήθως συνδέονται με ασχολίες που δίνουν ένα βαθμό ελευθερίας έκφρασης και δράσης, όπως η τέχνη. Η δημιουργική φαντασία των Ιχθύων ωστόσο βρίσκει πρόσφορο έδαφος και χώρο έκφρασης και στον αχανή τομέα της επιστημονικής έρευνας, όπου μπορεί να διαπρέψει ανακαλύπτοντας ή εφευρίσκοντας λύσεις που κανείς άλλος δεν μπορούσε καν να υποψιαστεί. Απόδειξη οι Albert Einstein, Nicolaus Copernicus, Heinrich Hertz, Caroline Herschel, Lynn Margulis.

 Πηγή

Βρες τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια, συγκρίνοντας ΔΩΡΕΑΝ πάνω απο 1000 online πρακτορεία.
back to top