Φάλαινα λέει με τον τρόπο της ευχαριστώ στον δύτη που την έσωσε

Φάλαινα λέει με τον τρόπο της ευχαριστώ στον δύτη που την έσωσε

Η αλήθεια είναι πως τα ζώα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο ανθρώπινο είδος και άλλωστε είναι γεγονός πως έχουν το δίκιο τους. Βλέπετε, ο άνθρωπος κατάφερε να κυριαρχήσει στη φύση εις βάρος πολλών ευγενών πλασμάτων και ακόμα και σε περιπτώσεις που οι προθέσεις του ανθρώπου ήταν καλές, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου τα ζώα υπέφεραν πολλά από εμάς. Πώς λοιπόν να μας έχουν πλέον εμπιστοσύνη;

 

 

Κι όμως, τον Δεκέμβριο του 2005, ένας επαγγελματίας δύτης, ο James Moskito, που εργαζόταν με μια ομάδα εθελοντών στα νησιά Fallon στην ακτή του San Fransisco έγινε μάρτυρας του μεγαλείου και της καλής ψυχής αυτών των υπέροχων θαλάσσιων θηλαστικών. Εντόπισε μια φάλαινα που έπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας για ανησυχητικά πολλή ώρα. Δεν φαινόταν να είναι καλό και ήδη, το να είναι για τόση ώρα στην επιφάνεια ένα τέτοιο ζώο ήταν ένα φαινόμενο σπάνιο, αφού βγαίνουν μόλις για μερικά δευτερόλεπτα στην επιφάνεια για να πάρουν αέρα.

Ο James ένιωσε όταν πλησίασε πως το ζώο προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Τον κοίταζε καθώς ανέβαινε ξανά και ξανά στην επιφάνεια, ώσπου εκείνος το πήρε απόφαση. Έκανε κάτι που ελάχιστοι στη θέση του θα τολμούσαν. Φόρεσε μια στολή δύτη και βούτηξε για να δει επιτέλους τι είχε συμβεί στο ζώο.

Μόλις έφτασε κοντά στη φάλαινα, σοκαρίστηκε με την ανακάλυψή του. Το ζώο ήταν παγιδευμένο. Έπρεπε κάπως να την απελευθερώσει, αλλά το μέγεθός της έκανε το όλο εγχείρημα πραγματικά επικίνδυνο. Κι όμως, εκείνος δεν το έβαλε κάτω. Εργάστηκε για ώρες προσπαθώντας να ξεκολλήσει την φάλαινα από την παγίδα της. Και εκείνη έδειχνε να αντιλαμβάνεται την καλή του πρόθεση καθώς τον κοιτούσε με το ασύλληπτο βλέμμα της. Ο τρόπος που τον αποχαιρέτησε το ζώο σαν να τον ευχαριστούσε για την βοήθειά του, ήταν παραπάνω από ανθρώπινος.

Το βίντεο έκανε φυσικά το γύρο του κόσμου και αφύπνισε την οικολογική συνείδηση του πλήθους. Μας συγκινεί και μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον πλανήτη και οφείλουμε να σεβόμαστε όλα αυτά τα υπέροχα πλάσματα που υποφέρουν πολλές φορές εξαιτίας μας.

Βρες τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια, συγκρίνοντας ΔΩΡΕΑΝ πάνω απο 1000 online πρακτορεία.
back to top