«Ζωντανή» λάμπα αναπνέει και καθαρίζει το περιβάλλον με την βοήθεια τεχνητών φύλλων

«Ζωντανή» λάμπα αναπνέει και καθαρίζει το περιβάλλον με την βοήθεια τεχνητών φύλλων

Αυτή η εκπληκτική «ζωντανή λάμπα» δεν είναι μόνο όμορφη ως σχέδιο και δεν χρησιμοποιείται μόνο για τον πρωταρχικό σκοπό της που είναι ο φωτισμός ενός δωματίου, αλλά έχει και τη μοναδική δυνατότητα να καθαρίζει τον αέρα του χώρου.

 

 

Η λάμπα σχεδιάστηκε από τον Τζούλιαν Μελκιόρι, ο οποίος είναι ερευνητής μηχανικής σχεδιασμού και βιοχημικής τεχνολογίας. Η έμπνευση για τη λάμπα προέκυψε από την αφιερωμένη έρευνα του Τζούλιαν για τη δημιουργία τεχνολογίας «τεχνητών φύλλων», αξιοποιώντας τη φυσική ισχύ της φωτοσύνθεσης για να μετατρέψει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο.

Αυτός είναι ο πρώτος σχεδιασμός που χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία, αλλά ελπίζουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί μία ημέρα σε όλα τα είδη κτιρίων και αντικειμένων, οδηγώντας σε καθαρότερο αέρα για όλους μας.

Με την ονομασία «Exhale», το κομμάτι είναι κατασκευασμένο από 70 τεχνητά φύλλα γεμάτα φύκια και εκπέμπει ζεστή, πράσινη λάμψη. Είναι κατάλληλο για χρήση τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, όπου απαιτείται καθαρισμός του αέρα. Αυτός ο εξαιρετικά λειτουργικός οικολογικός λαμπτήρας δείχνει το μέλλον του σχεδιασμού, με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν σε ένα καθαρότερο, πιο πράσινο περιβάλλον.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της ζωντανής λάμπας του Τζούλιαν Μελκιόρι παρακάτω. Ενώ υπάρχει μόνο ένα κομμάτι προς το παρόν, ελπίζουμε να δούμε περισσότερα από τα σχέδιά του να κυκλοφορούν στην αγορά στο εγγύς μέλλον!

[Inhabitat] [My Modern Met]

 

Βρες τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια, συγκρίνοντας ΔΩΡΕΑΝ πάνω απο 1000 online πρακτορεία.
back to top