Νικήτρια χώρα η Πορτογαλία στην Eurovision 2017

Νικήτρια χώρα η Πορτογαλία στην Eurovision 2017

Από το 1964 που συμμετέχει στον διαγωνισμό, κατάφερε μόλις φέτος να νικήσει στον διαγωνισμό! Νικήτρια χώρα στον τελικό της Eurovision 2017 είναι η Πορτογαλία. Η Ελλάδα 19η και η Κύπρος 21η. O 27χρονος Σαλβαδόρ Σομπράλ αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και αναμένει μεταμόσχευση καρδιάς. 

 

 

Δείτε την νικητήρια εμφάνιση του:

Σύμφωνα με τις ψήφους από τις επιτροπές, η πρώτη πεντάδα έχει ως εξής: Πορτογαλία Βουλγαρία Σουηδία Αυστραλία Ολλανδία Ο τραγουδιστής του Amar Pelos Dois όπως ονομάζεται το κομμάτι με το οποίο νίκησε η Πορτογαλία, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του που δεν του επέτρεψε να κάνει την πρώτη πρόβα του την περασμένη Κυριακή. μαζί με την αδελφή του που θα τραγουδούσε αυτή εάν αυτός δεν μπορούσε «Είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα όχι μόνο τους φανς του διαγωνισμού, αλλά και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον 62 διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και γενικότερα με τον θεσμό.

Ο εκπρόσωπος της Πορτογαλίας Σαλβαδόρ Σομπράλ αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τόσο σοβαρό ώστε να μην βρίσκεται στην πρώτη πρόβα της χώρας του που έγινε την Κυριακή και να αντικατασταθεί στην σκηνή από την αδελφή του που έχει συνθέσει και το τραγούδι. Αυτό είναι η δεύτερη φορά που γίνεται στα 62 χρόνια του διαγωνισμού. Δηλαδή να εμφανιστεί άλλος σε πρόβα, στη θέση του βασικού ερμηνευτή. Κι αυτό γιατί… Ο τραγουδιστής της Πορτογαλίας, έχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα με την καρδιά του.

Ένα εκ γενετής πρόβλημα, σε σημείο που να χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση. Περιμένει μόσχευμα αυτές τις μέρες που μιλάμε» αναφέρθηκε  η εκπρόσωπος του τραγουδιστή Ana Paulo. Η απαγόρευση στον Πορτογάλο διαγωνιζόμενο να φορέσει μπλούζα με σύνθημα: «Σώστε τους πρόσφυγες» Επίσης η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση απαγόρευσε στον Πορτογάλο διαγωνιζόμενο της Eurovision, Σαλβαδόρ Σομπράλ να φορέσει  κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού, μπλούζα με το σύνθημα «S.O.S Refugees». Ο διαγωνιζόμενος έχει φορέσει την μπλούζα αυτή πολλές φορές κατά τη διάρκεια των διαφόρων σταδίων του διαγωνισμού και στη μεγάλη συνέντευξη Τύπου. Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής προβάλλει ένα «πολιτικό μήνυμα», το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες του διαγωνισμού, που δεν επιτρέπει πολιτικές τοποθετήσεις. Στη 19η θέση η Ελλάδα Η Ελλάδα παρά την καλή εμφάνιση δεν κατάφερε να μπει στη δεκάδα και βρέθηκε στην 19η θέση με ελάχιστες ψήφους από κοινό αλλά και από τις επιτροπές. Η Κύπρος τερμάτισε 21η.

 

Βρες τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια, συγκρίνοντας ΔΩΡΕΑΝ πάνω απο 1000 online πρακτορεία.
back to top